З лютого 2020 року кредити будуть видавати від 5% відсотків річних

An2an
Валіза з грошима
Долари у валізі

Прем'єр-міністр України у Facebook розмістив інформацію на своїй сторінці, що з 01.02.2020 року стартує програма з підтримки малого та середнього бізнесу (підприємців):

"З ініціативи президента Володимира Зеленського уряд готує до старту потужний інструмент — програму з підтримки малого і середнього підприємництва. Її суть дуже проста - стимулювати появу нових підприємців і заохотити повертатися наших працівників додому і відкривати бізнес тут. Перший етап — доступне кредитування".

При створенні нового бізнесу і двох робочих місць:

  1. Сума кредиту до 1,5 млн грн.
  2. Термін кредиту до 5 років.
  3. Відсоток по кредиту 5% річних.

Новий бізнес, але нові робочі місця не створюються:

  1. Відсоток по кредиту 7% річних.
  2. Виручка від підприємницької діяльності до 25 млн грн.

Працюючий бізнес:

  1. Відсоток — 9% річних.
  2. Виручка — 25-50 млн грн.

При цьому, той, хто починає бізнес повинен інвестувати 20% власних коштів.

"Для участі знадобиться бізнес-план, позитивна фінансово-кредитна репутація та платіжна дисципліна. Стартапи зможуть брати участь тільки з початку своєї діяльності, а діючий бізнес - тільки те, що працює мінімум 12 місяців", — заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

ВАЖЛИВО: кредит видається на придбання або оновлення основних засобів!

На даний момент вже доступна попередня реєстрація тих, хто хоче брати участь в цій програмі: http://smeprogram.guf.gov.ua

Ми писали про те, що Поспішайте, дешевих кредитів на всіх не вистачить. Багато ЗМІ вже почали критикувати нову програму Уряду називаючи це дешевим піаром. Адже у дешевих кредитів виявляється є ліміт і виділені гроші закінчаться досить швидко. На всю країну готові видати всього 5 млрд грн "дешевих" кредитів.

Читати також