Ізраїль запроваджує обмеження на використання готівки

Дарья Суп
Ізраїльський шекель
Офіційна причина – боротьба з відмиванням грошей та детінізація доходів громадян

Уряд Ізраїлю запевняє, що метою цих заходів є боротьба з відмиванням грошей, діяльністю чорного ринку та ліквідація шахраїв, які ховаються від сплати податків. Кінцевою метою цієї компанії є повна відмова від готівки та перехід до електронних платежів, вона була розпочата ще у 2019 році. З 1 серпня влада країни вводить додаткові обмеження на використання готівки.

Це включає всі операції з готівкою на суму понад 6 тис ізраїльських шекелів або $1760 в еквіваленті для ділових операцій і платежі на суму понад 15 тис шекелів ($4400) для особистих транзакцій. Представник Податкового управління Ізраїлю Тамар Браха заявила, що процедура обмеження використання готівки «ускладнить злочинцям життя» і додала:

“Наша мета – знизити ліквідність готівки на ринку, головним чином тому, що злочинні організації схильні покладатися на неї”.

Очікується, що в майбутньому будуть також додаткові обмеження, що забороняють зберігання понад 200 тис шекелів ($58 660) готівкою у приватних будинках. На тлі дій уряду експерти почали говорити про швидке зростання популярності криптовалют серед ізраїльтян.

Ми писали про те, що ТОП 3 країни, куди Українці відправляють свої гроші. Після того, як НБУ пом'якшив вимоги по переказах грошових коштів за кордон за допомогою e-ліміт (скасувавши ліцензії), з'явилася можливість підвести деякі підсумки.

Читати також