Шахрайство з терміналами: Тренд 2019 року

An2an
Термінал банку
Банківський термінал

Величезна кількість терміналів на вулицях міста, в магазинах і навіть на зупинках вже нікого не дивує. Швидко і зручно можна зробити величезну кількість платежів. При цьому мало хто замислювався, що при роботі з терміналом є можливість втратити свої гроші і мова зараз йде не про збої в роботі терміналу, а про шахрайство.

У 2019 шахраї дісталися до терміналів, при цьому вони не використовують ніяких вірусів для злому системи або зчитувальних пристроїв. Все банально просто. Шахрай починає на терміналі будь-яку операцію і не завершуючи її відходить. Якщо наступний клієнт вносить гроші або вставляє карту (банківський термінал), то відбувається списання коштів по операції шахрая, так як вона не була завершена.

Масові звернення до поліції через подібного шахрайства поки фіксуються тільки в РФ, але вже може цілком застосовуватися і на території України. Такій схемі піддаються всі термінали які починають роботу до того як була вставлена карта і внесений PIN-код (не виключено, що і термінали, які приймають готівку, теж можуть бути використані в подібній шахрайській схемі).

Будьте пильні!
Завжди починайте роботу з терміналами з його головною/основної сторінки.

Ми писали про те, що Викрито зловмисників торгових точок, які копіювали дані банківських карток. Кіберполіція викрила групу осіб, які за допомогою спеціального технічного обладнання спустошували банківські рахунки громадян, – повідомляє

Читати також