Президент України підписав закон про відновлення кредитування

Ірина
Президент України підписує Закон
Президент України підписує Закон
Зображення: MyCredit.in.ua

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з бізнесом підписав Закон «Про захист прав кредиторів та інвесторів» та Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функціонування фінансового сектору в Україні».

Потребують змін механізми корпоративного управління державними банками. Зробити це прозоріше, зрозуміліше, більш передбачувано. Цей закон передбачає новий порядок формування складу наглядових рад, забезпечення прозорості діяльності державних банків, які сьогодні становлять понад половину фінансового сектора країни. Більшість у цих радах мають становити незалежні члени, незалежні директори", – зазначив Петро Порошенко.

Підписаний закон дозволить знизити ризики для банків як кредиторів та здешевити кредитні ресурси для позичальників та забезпечить прозору діяльність державних банків.

Це – прозора західна практика, коли ніхто більше не зможе натиснути на банк для того, щоб видати корупційно вмотивований кредит, – зазначив під час підписання Президент.

 

Ми писали про те, що USAID: Кредитування в Україні загрузло в порушеннях. Майже в 98 % випадків під час надання кредиту були зафіксовані порушення.

Читати також