Нова будівельна афера в столиці: 700 сімей залишилися без житла!

Ірина
Новобудова в столиці
Новобудова в столиці
Зображення: MyCredit.in.ua

Складно повірити, проте близько 700 сімей в Києві залишилися без житла через непорядного забудовника. Біля посольства США в Україні ошукані українці провели акції протесту.

Люди звернулися до суду. Вони судяться не лише проти забудовника, а столичної адміністрації.

Обурює те, що у мерії відповідальність з себе знімають

Хоча всі дозвільні документи у забудовника були, на сайті київської адміністрації законність будівництва підтверджували. За словами інвесторів, забудовником є Олег Репа. Ошуканим людям вдалося зустрітися з ним після того, як мер Віталій Кличко викликав бізнесмена в адміністрацію.

Підприємець дав пояснення:

Будівельні матеріали подорожчали в рази, до того ж тривають суди щодо землі. Я, як і ви інвестував в цей об'єкт гроші, і я б'юся за те, щоб його узаконити, – заявив забудовник.

На спірній землі повинні були рік тому побудувати четверту секцію комплексу, в якому люди купили квартири. Люди повірили забудовнику, який пообіцяв їм збудувати будинок, але, на жаль, зараз вони у глибокому відчаї.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом шахрайства.

Ми писали про те, що Як дізнатися яка забудова в Києві нелегальна. Як зрозуміти, що будівництво будівлі, будинку або споруди в Києві здійснюється нелегально або з порушеннями?

Читати також