Безконтактні платежі набирають популярності в Україні

Ірина
Безконтактні платежі
Безконтактні платежі
Зображення: MyCredit.in.ua

Популярність оплат смартфонами та іншими гаджетами стрімко зростає. За останній рік в Україні кількість безконтактних оплат за допомогою смартфону з Mastercard зросла у 68 разів. 

«Сьогодні безконтактні оплати за допомогою смартфонів та інших платіжних пристроїв приймають сотні тисяч торговців в Україні. Розвинена інфраструктура разом із прагненням українців до інновацій прискорюють розвиток безконтактних платежів та сприяють популяризації безготівкового способу життя. Українці нині можуть скористатися перевагами швидких та безпечних безконтактних розрахунків за допомогою своїх улюблених пристроїв не тільки в Україні, але і в усьому світі», — зазначила Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні.

Як показують дані НБУ, понад 75% усіх POS-терміналів підтримують безконтактні платежі.

Перевагою такої оплати є безпека розрахунків, яку забезпечує глобальна цифрова платформа токенізації Mastercard Digital Enablement Service (MDES). MDES дозволяє перетворити будь-який пристрій із NFC-чипом та підключенням до інтернету на безпечний платіжний інструмент: для максимального рівня захисту операцій створюється унікальний шифр (токен). Токен — це 16-значна комбінація цифр, прив’язана до номера банківської карти користувача, яка є унікальною для кожного підключеного пристрою. Реквізити банківської картки є прихованими при токенізованій оплаті, і тому надійно захищеними. Для верифікації платника зі сторони банку в процесі оплати Mastercard трансформує токен у номер картки.

Дані Mastercard, період з серпня 2017 року по серпень 2018 року.

Ми писали про те, що Гаманець в смартфоні: навіщо і як його використовувати, ТОП-5 міфів. Якщо у Вас є мобільний телефон — чи обов'язково для оплати їм мати банківську карту? Виявляється, що — ні, не обов'язково!

Читати також